Start Week van de Omgevingswet

Doe je mee?

Terug naar het overzicht Provincie Limburg | Expeditie Ruimte - Pijl

Van 18 t/m 22 november 2019 is het in Limburg ‘De week van de Omgevingswet’. Een initiatief van de Provincie Limburg waarbij extra aandacht wordt geschonken aan de nieuwe wet, werkwijze, voorbereiding en alles wat daarbij komt kijken. De Provincie organiseert speciale activiteiten en roept gemeenten en partners om hun inspanningen (nieuw of lopend) gedurende deze week in de spotlight te zetten. Zo kunnen we samen onze kennis delen.

Op 1 januari 2021 treedt deze wet in werking. Wat gaat er veranderen voor de inwoners? Wat verandert er voor de werkwijze van de ambtenaren? Enkele vragen die bij iedereen spelen en waarop we dan antwoord geven. Tijdens De week van de Omgevingswet willen we in Limburg alle activiteiten rondom de implementatie extra zichtbaarheid geven. Zo kunnen partners van elkaar zien waar welke activiteiten georganiseerd worden. Ga bij elkaar op bezoek of nodig anderen uit. De Provincie Limburg doet hier ook aan mee en brengt ook haar activiteiten in beeld. Bij enkele activiteiten zoeken we bewust de interactie op. Een overzicht van de diverse activiteiten volgt in oktober. Aanmelden kan dan ook.

Doe mee!

Wil je als gemeente of partner aanhaken bij deze week, dat kan! Je kunt een evenement of bijeenkomst die je toch al wilde plannen laten plaatsvinden in deze week van 18 november. Ook kun je een eigen bijeenkomst of werkbezoek organiseren en dan maken we dat bekend via deze website en in de communicatie-uitingen van de Week van de Omgevingswet. 

 

Programma:

Voorbeelden van gemeenten die deze week ook aan de slag gaan:

In de provinciale week van de Omgevingswet heeft gemeente Stein op 21 november in de ochtend een medewerkersbijeenkomst gepland. Tijdens deze bijeenkomst zal de gemeente alle medewerkers meenemen in de Omgevingswet en een aantal deelprojecten presenteren waaronder de omgevingsvisie, omgevingsplan en participatie.

Gemeente Venlo organiseert een expertsessie Omgevingswet voor ondernemers met ruimtelijke plannen. Deze zal plaatsvinden op vrijdag 22 november in het Stadskantoor te Venlo tussen 13:30 en 16:30.

Bij de gemeente Maastricht hebben ze maandag een ontbijt in het teken van de implementatie van de Omgevingswet. Ook is er deze dag een informatieve bijeenkomt over het Digitaal Stelsel Omgevingswet. Tenslotte spelen ze woensdag a serious game over de toepassing van de Omgevingswet op het werk.

Gemeente Weert heeft ook meerdere activiteiten op de planning staan. Maandag starten ze met de game 'Kennismaken met de Omgevingswet'. In de raadzaal zal programmamanager Raymond Blondel een lezing geven over de ins en outs van de Omgevingswet. Op dinsdag organiseert de gemeente een speels ontbijt voor alle medewerkers die direct te maken krijgen met de Omgevingswet d.m.v. een bordspel. Tenslotte spelen ze donderdag de game 'Ruimte voor initiatief'. 

Info:

Datum: 18-11-2019
Tijd: 09:00
Eind tijd: 17:00
Organisatie: Provincie Limburg
Locatie: Provincie Limburg
Plaats: Maastricht

Downloads

Hieronder kun je het verslag en de foto's van deze bijeenkomst downloaden