Train-de-trainer ontwerpatelier

Deelname is gratis!

Terug naar het overzicht Provincie Limburg | Expeditie Ruimte - Pijl

Heb jij ook een gebiedsontwikkeling die maar niet op gang komt? Of zijn er belangen en partijen die maar niet tot elkaar komen? Meld je dan aan voor de train-de-trainer ontwerpatelier op 30-10 in Utrecht. 

Ontwerp veilige omgeving organiseert de perfecte activiteit die je daarbij kan helpen!

Ontwerp Veilige Omgeving biedt een landelijke training aan waarin wordt uitgelegd hoe een ontwerpatelier georganiseerd en gegeven kan worden. Het organiseren van een ‘ontwerpatelier’ is al jaren één van de kernactiviteiten van het netwerk Ontwerp Veilige Omgeving. Het is een werkvorm waarin deelnemers samen werken aan een stedenbouwkundig ontwerp voor een plangebied. De kracht van een ontwerpatelier is dat iedereen kan deelnemen en dat het samen ontwerpen leidt tot nieuwe inzichten bij de deelnemers, verrassende oplossingen voor complexe problemen, begrip voor elkaars standpunten en tot een tevreden gevoel over het eindresultaat. Zo kan deze werkvorm bijvoorbeeld ingezet worden voor een gebiedsontwikkeling die op slot zit.

In de Train de Trainer sessie willen wij u in een dagdeel voorbereiden op het zelf organiseren van een ontwerpatelier. Deze sessie zullen we ook een aantal kleine ontwerpateliers uitvoeren, zodat iedereen zelf kan ervaren wat de mogelijkheden van deze werkvorm zijn

Voor wie? 

Stedenbouwers, planologen en architecten in dienst van bureaus, gemeenten en hogescholen.

Wanneer en waar?

Woensdag 30 oktober van 14.00 uur tot 17.00 uur te Utrecht. Precieze locatie wordt nader bekend gemaakt. Je kunt je aanmelden voor de Train de Trainer sessie via onderstaand formulier. We raden je aan om voorafgaand aan deze sessie ook deel te nemen aan de Masterclass Integrale Veiligheid in Zaanstad op 11 oktober 2019. De integrale benadering van veiligheid staat centraal en het ontwerpatelier zal uitgebreid toegelicht worden.

Klik voor de oorspronkelijke uitnodiging hier.

Programma:

13:30 Inloop

14:00 Inleiding door programmamanager Ontwerp Veilige Omgeving

14:15 Waarom, voorbereiding, praktische middelen

15:00 Ontwerpateliers (3 of 4 groepen, met verschillende ontwerpen) onder begeleiding van Ad de Bont, Bureau Urhahn

16:30 Leerpunten bespreken onder het genot van een drankje met bites

17:00 Afsluiting en ontvangst gratis OVO-toolbox

Info:

Datum: 30-10-2019
Tijd: 14:00
Eind tijd: 17:00
Organisatie: Ontwerp Veilige Omgeving
Locatie: Precieze locatie wordt nader bekend gemaakt
Plaats: Utrecht