Nieuwe Ruimtelijke Scenario’s voor Nederland in 2050

Presentatie Ruimtelijke Verkenning 2023

Terug naar het overzicht Provincie Limburg | Expeditie Ruimte - Pijl

Hoe kan een toekomstbestendig Nederland mét ruimtelijke kwaliteit er rond 2050 uitzien? Via welke paden kunnen beleidsmakers hieraan werken? Welke strategische beleidsboodschappen levert dit voor de komende jaren op? Kom 29 maart naar de presentatie van de Ruimtelijke Verkenning 2023 en leer meer over de vier scenario’s voor de inrichting van Nederland in 2050.

Met de scenario’s verkennen we de mogelijke ruimtelijke inrichting van Nederland op lange termijn. In alle vier scenario’s speelt de transitie naar een duurzame samenleving (in brede zin) een centrale rol. De scenario’s laten zien dat de transities, in combinatie met andere, meer vertrouwde opgaven, er onder verschillende omstandigheden en op basis van verschillende normatieve uitgangspunten anders uit kunnen zien. Ze maken duidelijk wat de ruimtelijke voorwaarden voor en effecten van enkele grote keuzes zijn en zijn zoveel mogelijk concreet in beeld gebracht door opties letterlijk op de kaart te zetten.

Presentatie Ruimtelijke Verkenning op 29 maart 2023 in Den Haag

Op woensdag 29 maart 2023 presenteren we de Ruimtelijke Verkenning 2023 aan Hugo de Jonge, minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, waarbij hij het eerste gedrukte exemplaar van het rapport ontvangt en erop reageert. Daarna volgt een nadere kennismaking met de vier ruimtelijke scenario’s in vier interactieve workshops.

De presentatie is van 9:30 tot 10:30 uur op het PBL-kantoor in Den Haag en is ook online te volgen. De workshops zijn van 10:45 tot 12:00 uur.

Kijk hier voor het oorspronkelijke bericht.

Info:

Datum: 29-03-2023
Tijd: 09:30
Eind tijd: 10:30
Organisatie: Planbureau voor de Leefomgeving
Locatie: Digitaal en fysiek PBL-kantoor
Plaats: Den Haag

Wil jij je ook aanmelden voor deze bijeenkomst?

Klik dan op onderstaande knop en laat je gegevens achter.

Aanmelden bijeenkomst