Een integrale kijk op biodiversiteit

PBL Academielezing

Terug naar het overzicht Provincie Limburg | Expeditie Ruimte - Pijl

Hoe kunnen we de natuur versterken voor een betere leefomgeving en biodiversiteitsverlies tegengaan? Tijdens de PBL Academielezing op 15 november gaat internationaal vermaarde ecologe Sandra Díaz uitvoerig in op de noodzaak van een transformatieve, integrale benadering: van local to global. Professor Díaz, co-chair van het IPBES Global Assessment en hoogleraar aan de universiteit van Córdoba, Argentinië, richt zich in haar verhaal op soorten en ecosystemen, maar ook op de essentiële rol die natuur voor de mensen speelt.

Twee co-referenten zullen vervolgens de vertaalslag maken naar beleid en uitvoering rondom biodiversiteit in Nederland en in Europa. De eerste is Johan Osinga, Directeur-Generaal van het ministerie van LNV. Daarna volgt Jolinda van der Endt, directeur van Bij12, de organisatie die in Nederland provincies ondersteunt bij de uitvoering van hun biodiversiteitsbeleid. De brede benadering van  het onderwerp over verschillende bestuurslagen maakt deze Academielezing zeer actueel in aanloop naar de VN Biodiversiteitstop in Kunming.

De Academielezing vindt plaats op maandag 15 november om 14:30 uur en is online bij te wonen. Gastheer is Hans Mommaas, directeur PBL. Hij leidt de discussie tussen de drie sprekers, waaraan ook toehoorders worden uitgenodigd deel te nemen. De lezing en de discussie zijn in het Engels.

Info:

Datum: 15-11-2021
Tijd: 14:30
Eind tijd: 16:00
Organisatie: Planbureau voor de Leefomgeving
Locatie: Online