Beproef de invoering van de Omgevingswet in Werkplaatsen

Aangeboden door de VNG

Terug naar het overzicht Provincie Limburg | Expeditie Ruimte - Pijl

De VNG ondersteunt en faciliteert gemeenten bij het oefenen ter voorbereiding op de Omgevingswet door middel van werkplaatsen. Tijdens deze sessie maakt u kennis met de VNG Werkplaats DSO-keten, Omgevingsplan, VTH, Wkb, Financiën en de interbestuurlijke werkplaatsen van Aan de Slag. Bent u erbij?

In de Werkplaats DSO-keten brengt u de digitale keten op orde door met een multidisciplinair team te oefenen en te testen. Zo raakt u vertrouwd met de software en de nieuwe digitale omgeving en onderzoekt u hoe u de DSO-keten werkend krijgt. De Werkplaats Omgevingsplan legt de aandacht op zowel het juridische als technische aspect van het maken van het omgevingsplan. U oefent met het opstellen van regels, het maken van annotaties en toepasbare regels en met het publiceren van de regels in het DSO. Bij de Werkplaats VTH maakt u kennis met de VTH processen. Het programma Aan de slag met de Omgevingswet biedt interbestuurlijke werkplaatsen aan die zich richten op de samenwerking in de keten.

Tijdens deze sessie kunt u in 2 rondes kiezen met welke werkplaats u kennis wilt maken. Verschillende gemeenten delen hun ervaringen en bevindingen die zij hebben opgedaan in de desbetreffende werkplaats.

Deelname is gratis.

Programma:

  • Plenaire opening en een introductie van de werkplaats concepten
  • Plenaire pitches van de ronde 1 werkplaatsen
  • Ronde 1 werkplaatsen in break-out rooms
  • Plenaire pitches van de ronde 2 werkplaatsen
  • Ronde 2 werkplaatsen in break-out rooms
  • Plenaire afsluiting

Info:

Datum: 15-03-2022
Tijd: 13:30
Eind tijd: 15:45
Organisatie: VNG
Locatie: Online