Weer bijpraten na de zomer?

Blijf up-to-date met de Omgevingsvisie Limburg 2020

Provincie Limburg | Expeditie Ruimte - Mail Social
Terug naar het overzicht Provincie Limburg | Expeditie Ruimte - Pijl

De zomerperiode is voor de meeste mensen helaas alweer over, maar bij de Omgevingsvisie hebben we niet stil gezeten! Lees hier wat we hebben gedaan en wat we nog gaan doen.

  • #Omgevingsvisie

Wat hebben we gedaan?

Momenteel wordt een dummy (een eerste concept) voor de Omgevingsvisie geschreven. Deze is gebaseerd op alle informatie die het afgelopen jaar op diverse momenten is opgehaald. In juni hebben we onze laatste bijeenkomst gehad. Hier hebben we per regio in kaart gebracht waar kansen of conflicten zichtbaar zijn. Daarnaast hebben we ook gekeken naar waar er sectorale opgaven liggen. Op deze manier kwamen zowel de regionale als sectorale ‘sporen’ bij elkaar. Kijk hier voor de verslagen van Noord-, Midden- en Zuid-Limburg.

Wat gaan we nog doen? 

In augustus en september gaan we deze kansen en conflicten verder uitwerken om vervolgens in november twee bestuurlijke bijeenkomsten te organiseren om deze dilemma's bestuurlijk te bespreken. De desbetreffende bestuurders zullen binnenkort een Save the date ontvangen hiervoor. 

Tenslotte is afgelopen tijd gewerkt aan de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) van de Milieueffectrapportage (MER). Deze kijkt hoe gedetailleerd en welke effecten we op, onder andere, het milieu in de Omgevingsvisie willen gaan onderzoeken. De NRD ligt van 16 september tot en met 14 oktober ter inzage. Meer informatie hierover zal in september op Expeditie Ruimte komen te staan.

Benieuwd hoe de rest van de planning er uit ziet? Kijk dan hier.

Nog vragen?

Mail dan naar: omgevingsvisie@prvlimburg.nl

Wil jij ook via Expeditie Ruimte je ervaringen delen?

Graag horen wij jouw ervaringen.
Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen contact met je op.