Terugblik op de Week van de Omgevingswet

Lees het verslag

Provincie Limburg | Expeditie Ruimte - Mail Social
Terug naar het overzicht Provincie Limburg | Expeditie Ruimte - Pijl

Van 18 t/m 22 november vond de Week van de Omgevingswet plaats. Provincie Limburg organiseerde voor medewerkers elke dag verschillende activiteiten. Ook gemeenten Weert, Stein, Maastricht en Venlo hebben diverse bijeenkomsten georganiseerd voor hun medewerkers. Dit allemaal met het doel om iedereen bewust te maken van de impact die de Omgevingswet heeft op het werk van ons allemaal. Kortom, we gingen aan de slag met de Omgevingswet!

  • #Omgevingswet

Gemeente Maastricht organiseerde voor het eerst een ontbijt voor de medewerkers. Zowel Maastricht als Provincie Limburg organiseerden op woensdag Aan de slag met… a serious game. Medewerkers konden spellen spelen die lieten zien welke belangen er spelen in een project. Met welk belang zitten partijen aan tafel en laten ze die belangen zien of delen ze die juist niet met de anderen aan tafel.

Ook was de betaversie beschikbaar van het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) en zo konden collega’s ervaren hoe het is om online een vergunning aan te vragen. Ook gaven zij nog wat tips mee aan de ontwikkelaars van dit loket. 

Provincie Limburg organiseerde op donderdag Aan de slag met…de inspiratiesessie, waar projectdirecteur A2 de heer Louis Prompers een inspirerend verhaal hield. Deze ging over leiderschap en samenwerking bij de ondertunneling van de A2 en de gebiedsontwikkeling daarom heen en hoe je daarbij de omgeving betrekt. Hij deelde zijn aanbevelingen graag met de aanwezigen. Vrijdag sloten we de Week van de Omgevingswet af met Aan de slag met…participatie. Gemeente Maastricht gaf een rondleiding met toelichting door het Frontenpark waarbij participatie met gerichte doelgroepen de aanpak was. Gemeente Beesel gaf een presentatie over hun project Blij in Beesel, hoe betrek je het verenigingsleven en jongeren bij projecten in je gemeente. Dat gebeurt zeer succesvol in Beesel.

En gemeente Heerlen gaf een kijkje in de keuken van Gebrookerbos, waar allemaal kleine participatiepareltjes opgezet zijn samen met de inwoners. 

Kortom, een week vol delen van ideeën met elkaar, inspiratie op doen, enthousiast worden van nieuwe werkvormen en ervaren welke impact de nieuwe Omgevingswet heeft op ons werk. 

 

Kennis deling

Nog vragen over deze week?

Wil jij ook via Expeditie Ruimte je ervaringen delen?

Graag horen wij jouw ervaringen.
Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen contact met je op.