Brightlands Pinkpop Challenge

Gezonde voeding per drone

Provincie Limburg | Expeditie Ruimte - Mail Social
Terug naar het overzicht Provincie Limburg | Expeditie Ruimte - Pijl

Pinkpop 2069: een drone landt op een apart eetperron van het festivalterrein met de maaltijd van jouw keuze ‘aan boord’. Gezonde, verse voeding, want de keuze uit aanbieders van maaltijden maakt Pinkpop uiteindelijk zélf. Bestellen en betalen doe je vooraf via een iris-scan. Omdat al dat voedsel via bedrijven in maaltijdservice letterlijk wordt ‘ingevlogen’, zijn de mobiele eetkramen op het Pinkpopterrein overbodig. Meer ruimte voor publiek en programma.

  • #Innovatie
  • #vraagstukken
  • #Omgevingswet
Provincie Limburg | Expeditie Ruimte - Project
Pinkpop Challenge

Dat is het winnende idee van de Brightlands Pinkpop Challenge, vrijdag 10 mei op de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen. Voorafgaand aan de prijsuitreiking keken ruim 200 jonge talenten van middelbare scholen, coaches en experts op het gebied van duurzaamheid, gezondheid, muziek en business vijftig jaar vooruit om het Pinkpop van de toekomst te boetseren. Uit intensieve sessies en workshops groeide een duurzaam, veilig en gezond Pinkpop van de toekomst.

Zwevende stage

Ook een ander idee met een drone viel in de prijzen: een mega-drone waarop een band of artiest speelt en die boven het festivalterrein zweeft. Op deze manier hebben bezoekers in alle hoeken van het festivalterrein optimaal contact met de artiesten. 

De jury stond voor de lastig keuze uit 13 ideeën en uiteindelijk 8 pitches te kiezen. De derde prijs was voor de bedenkers van het plan Pinkpop voor jong én oud interessant te houden door invoering van een silver-ticket: een goedkoper entreebewijs voor jongeren met alleen toegang tot de optredens van artiesten die vooral hun leeftijdscategorie aanspreekt.

Pinkpop-oprichter en icoon Jan Smeets kwam de prijzen uitreiken en gaf aan dat er interessante ideeën uit bus waren gekomen, die het meer dan waard zijn verder uit te zoeken. 

Meer ideeën

De ideeën van de challenge op de campus in Heerlen zijn tijdens Pinkpop ook te zien. Festivalbezoekers kunnen er hun mening over geven en dan ook zélf nog met nieuwe ideeën komen. In het najaar krijgt het jubilerende Pinkpop de oogst van de totale challenge aangeboden van festivalpartner Brightlands.

Dit artikel is gepubliceerd door Brightlands - Knowledge crossing borders

 

 

 

 

 

 

 

Downloads

Wil jij ook via Expeditie Ruimte je ervaringen delen?

Graag horen wij jouw ervaringen.
Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen contact met je op.