Mijn Omgevingsvisie: Stand van zaken Provinciale Omgevingsvisie

Wat is er al gedaan en wat gaat er nog komen?

Provincie Limburg | Expeditie Ruimte - Mail Social
Terug naar het overzicht Provincie Limburg | Expeditie Ruimte - Pijl

Het proces om te komen tot de Omgevingsvisie Limburg is in volle gang. Er zijn al veel bijeenkomsten geweest en er staan er nog veel op de agenda.  Via dit artikel willen wij jullie een overzicht geven van wat er al is gebeurd en wat er nog gaat komen.

  • #Omgevingswet
  • #Omgevingsvisie

Wat is er tot nu toe gedaan?

In september 2018 zijn er voor de drie regio’s bijeenkomsten geweest om de agenda voor de Omgevingsvisie te bepalen. We hebben samen met de regio’s gekeken naar de grootste transities en ontwikkelingen in Limburg. De verslagen van Zuid-, Midden- en Noord-Limburg staan hier.

In januari 2019 vond er een Limburg-brede bijeenkomst plaats om een aantal prioritaire onderwerpen (die in september naar voren zijn gekomen) zoals Wonen, Natuur en Klimaat uit te diepen. Met de opbrengst van deze januari-bijeenkomsten zijn we binnen de Provincie Limburg aan de slag gegaan om te komen tot de eerste concept bouwstenen, waarin alle thema’s individueel worden uitgewerkt.

Verder hebben we in februari een bijeenkomst georganiseerd voor jongeren om samen te kijken naar hun visie op Limburg 2030. Hoe zien zij de toekomst van hun eigen leefomgeving? Een impressie van de dag vind je hier.

 Wat gaan we binnenkort doen voor de stakeholders en gemeente ambtenaren?

24, 25 en 27 juni zijn de bijeenkomsten om de eerste ruwe concepten te plaatsen op de kaart van de desbetreffende regio. Welke ruimtelijke claims zijn er vanuit verschillende sectoren en hoe liggen die (geografisch) ten opzichte van elkaar?

Hoe gaan we daarna verder?

In de diverse werkverbanden worden de uitkomsten van de juni bijeenkomsten weer verder uitgewerkt om in het najaar tot het eerste concept Omgevingsvisie Limburg te komen.

Meer informatie

Via deze website houden we iedereen op de hoogte van de voortgang. Wil je meer weten over de Omgevingsvisie en hoe dit zich verhoudt met de Omgevingswet kijk dan op Aan de slag met de Omgevingswet.  Voor meer informatie zie www.limburg.nl en heb je nog vragen, stel ze dan via een mail.

Meer info?

Wil jij ook via Expeditie Ruimte je ervaringen delen?

Graag horen wij jouw ervaringen.
Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen contact met je op.